E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAğustos'ta emtia kazandırdı---

Ağustos'ta emtia kazandırdı

Ağustos'ta emtia kazandırdı
02 Eylül 2013 - 11:54 borsagundem.com

Emtia; tahvil, hisse senedi ve doları üçüncü ayında da sollayarak, son 2 yılın en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti

Suriye'ye olası bir askeri müdahale düşüncesinin petrol ve altını sıçratmasıyla emtia; tahvil, hisse senedi ve doları 3. ayında sollayarak, 2 yılın en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Gelişen piyasalar, Brezilya, Türkiye ve Hindistan'ın para birimlerindkei düşüşün etkisiyle geriledi.
Standard&Poor's 24 hammaddeyi kapsayan GSCI Total Return Endeksi, Ağustos'ta ABD petrolünün 2 yılın zirvesine tırmanması ve altının boğa piyasasına doğru ralli yapmasıyla yüzde 3.4 tırmandı. MSCI Tüm Dünya Endeksi temettüler de dahil olmak üzere yüzde 2 düştü; Dolar Endeksi ise yüzde 0.8 yükseldi. Bank of America Merrill Lynch'in Küresel Çaplı Piyasalar Endeksi'ne göre her tür tahviller ortalama yüzde 0.352 değer kaybetti.
Ham metaller, Avrupa, ABD ve Çin'in daha hızlı büyüme sinyali vermesinin ardından bu yılki kayıplarını sildi. Şam hükümetinin kendi halkı üzerinde kimyasal silah kullandığı suçlamaları üzerine batılı ülkelerin askeri müdahale konuşmasının Ortadoğu'daki petrol arzını kesintiye uğratabileceği endişesinin artmasıyla ham metaller kazançlarını genişletti. EPFR Global'ın verilerine göre yatırımcılar, Mayıs sonundan bu yana gelişen piyasa hisse ve tahvil fonlarından 44 milyar dolar çekti.
Emtiada el altından bir toparlanma olduğunu söyleyen Wells Capital Management'ın baş yatırım stratejisti James Paulsen, tahvillerin zor durumda olduğunu, hisselerin de tahvillerdeki yeniden fiyatlamaya bağlı olarak yükselmeyi durdurduğunu belirterek, "Yine de işler hisselerin çok fazla düşmesini önleyecek kadar iyi" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)