E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de yatay açılış bekleniyor---

BİST'de yatay açılış bekleniyor

BİST'de yatay açılış bekleniyor
04 Eylül 2013 - 09:14 borsagundem.com

Piyasalar, gelen açıklamalarla dalgalı seyrine devam ediyor

Asya Pasifik borsalarının sabah açıklanan hizmet sektörü PMI ve Suriye etkisiyle yatayda seyretmesi, ABD vadeli endekslerinin hafif artıda olması ve TL’nin zayıf açılışı nedenleriyle BIST-100 endeksinin bugüne yatayda başlamasını bekliyoruz.
ABD’de dün yayınlanan ISM imalat endeksi ve inşaat harcamaları gibi verilerin beklentilerden hayli iyi gelmesine karşılık Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner’in, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye yönelik
harekat açıklamalarını desteklediğini söylemesi dün Avrupa borsalarında satış baskısı yarattı. ABD makro verilerinin iyi gelmesi ve ABD kamuoyunun Suriye’ye askeri operasyona sıcak bakmamasının birleşmesi, 18 Eylül’de yapılacak FED toplantısında varlık alımlarının miktarının azaltılacağı beklentilerinin yine ön plana çıkmasına neden oldu. Bu durum, gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kaybetmesine yol açarken, aynı zamanda Borsa İstanbul’un da %2,2 oranında düşmesine sebep oldu.
ABD’de gelecek hafta oylaması yapılacak olan Suriye tezkeresinden operasyona yeşil ışık yanmasının zayıf görünmesi ve bu esnada da makro verilerin iyileşmeye devam etmesi, önümüzdeki haftalarda FED’in tekrar gündemdeki ağırlığını artırmasına sebep olacaktır. Şayet bu hafta açıklanacak olan istihdam, Beige Book, fabrika siparişleri gibi veriler de tahminlerden iyi gelirse, bu durum ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükselişle birlikte ister istemez FED üzerinden gelişmekte olan ülke piyasalarında negatif tesirde bulunacaktır. Bu nedenle, Suriye’nin ardından yeni endişe kaynağımız tekrar FED ve yükselen faizler olacaktır. Son zamanlarda önemli kişilerden gelen açıklamaların gelişmekte olan ülkelere bakışın değişmeye başladığını göstermesi, Borsa’da bir ileri iki geri hareketin devam edeceğinin sinyallerini verirken, bu dönemde hisse senetlerinde yüksek risk alınmasını makul görmüyoruz.
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)