E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa için 2 baskı unsuru---

Borsa için 2 baskı unsuru

Borsa için 2 baskı unsuru
24 Mart 2014 - 08:49 borsagundem.com

Küresel piyasalar için bu hafta açıklanacak verilerden çok FOMC üyelerinin konuşmaları risk algısı üzerinde etkili olabilir

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
""BEKLENTİLER"    
Bu sabah erken saatlerde açıklanan Çin HSBC/Markit PMI verisi tahmin edildiği gibi çok zayıf geldi ("Direksiyonu Topladı", 21 Mart 2014). Geçtiğimiz ay 48,5 değerindeki veri Mart ayında 48,1 seviyesine gerilemiş durumda. Verinin geçici olduğunu ve önümüzdeki hafta nihai değerin açıklanacağını hatırda tutmak gerekse de 
   
1. Cuma günkü yazımızda da değindiğimiz gibi kötü veri geçtiğimiz hafta içerisinde fiyatlanması,    2. Çin hükümetinin "%7,5 civarında" açıkladığı büyüme hedefinin tutturulabilmesi için ekonomi kurmaylarının politikaları gevşetebileceği beklentileri ile bu sabah varlık fiyatları olumlu işlem görmekteler.
   
Çin merkezli gelişmelere ek olarak geçtiğimiz hafta Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın "Japon Yeni'nde geçtiğimiz yıllarda gözlemlenen aşırı değerlenmenin tam anlamıyla düzeltilememiş olabileceği" ifadesi de Japon Yeni'ndeki değer kaybetme çabasına destek olmakta ve Çin'de olduğu gibi Japonya'da da kurmayların politikaları gevşetme yönünde ek adımlar atabileceklerine işaret etmekte. Risk algısını belirleyen Japon Yeni bu hafta başında ABD Doları karşısında 102,47 seviyesine değer kaybediyor.
   
Japon Yeni'ndeki değer kaybı Asya piyasalarında güçlü risk algısını teyit etmekte. Japon NIKKEI225 %1,98 Çin SHCOMP %0,49 Hint SENSEX %1,18 oranlarında değer kazanıyorlar.    Bu haftanın en önemli verisi Cuma günü açıklanacak Alman enflasyon oranı olabilir. Perşembe günü Euro Bölgesi parasal taban ve kredi büyüme verilerinin ardından Alman enflasyonu Doğu Asya'daki beklentileri Euro Bölgesi'ne taşıyabilir.
   
Küresel piyasalar için bu hafta açıklanacak verilerden çok FOMC üyelerinin konuşmaları risk algısı üzerinde etkili olabilir. Geçtiğimiz hafta piyasaların savrulmasına neden olan FOMC'nin ardından üyeler "eşik değerleri kaldırarak iletişim politikamızı değiştirsek de politika duruşumuzda değişiklik söz konusu değil" mesajını vurgulamaya çalışabilirler. Çarşamba günü açıklanacak Dayanıklı Mal Sipariş verisi güç kazanırsa FED'in sıkılaştırma riskinin artabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.   

Türkiye'de ise yarın açıklanacak olan İktisadi Yönelim Anketi ve ardından Perşembe günü açıklanacak Tüketici Güveni yakından takip edeceğimiz veriler.
   
Bugün ise Dünya genelinde Mart ayına ilişkin geçici PMI verileri açıklanıyor olacak. Cuma günü son beş senenin zirvesine yükselen Avrupa Komisyonu Tüketici Güveni'nin ardından Euro Bölgesi PMI'ların güç kazanmaları sürpriz olmayacaktır.
   
Cuma günü olduğu gibi küresel risk yerel varlıklar için destekleyici olmakla birlikte yeniden 250 seviyesinin üzerine yükselen CDS (Cuma kapanış 258) ve zayıf seyreden kur Lira varlıklar üzerindeki baskı unsuru."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)