Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı---

Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı

4 / 8
Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı
09 Ağustos 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

“YATIRIMCILAR PORTFÖYLERİNDE YÜZDE 50 TÜRK LİRASI BULUNDURMALI”

-Yatırımcılar için neler önerirsiniz? Sepette neler olmalı? 

Seyfullah Esen: Özellikle önümüzdeki 2 ay için yatırımcıların portföylerinde yüzde 50 Türk Lirası bulundurmalarını öneriyorum. Dolar veya euro şu aşamada önermiyorum. Eğer ihracatçı bir şirket değilseniz dolar bulundurmanızın pek bir anlamı yok. Çünkü doların alternatif yüksek TL faizi nedeniyle taşıma maliyeti yüksek. Sonuç olarak faizlerde düşüş olmadığı sürece TL mantıklı olur.

Geriye kalan yüzde 50’nin yüzde 25’ini hisse senedi olarak önerebilirim. Dönem dönem alınıp satılsa da kalan yüzde 25 içinse altın öneriyorum.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altın madenleri.09 Ağustos 2017 13:12

    Fetö madencilik himmetini KOZA şirketlerinden aldı. Koza sadece bergame ve mastradaki madenlerin parasını ödeyerek aldı. Himmetdede, çukuralan v.b. şu an altın üretilen tüm maden sahaları FETÖ örgüt gücü ile devletten gasp edilen sahalar. Buradan çıkarılan altınların gelirlerinin tamamı devletin hazinesine gitmeli. Tesis kurulmuş olsa bile, başka bir taşeron o tesisi çalıştırsa idi, % kaç kar marjı ile üretim yapardı şeklinde teklif alınıp muhasebeleştirilmeli. Ülkenin FETÖ örgüt gücü ile gasp edilmiş madenlerinin gelirleri şirkette hak ettiği meblağmış gibi gözterilip de, yabancı fonlara (o fonler da fetö anlaşmalı fonlar) peşkeş çekilmemeli. Devlet acilen tedir almalı. Hazineye gelir kaydetmeli. FETÖ örgütü olmasa idi, o madenler o şirketlere verilmeyecekti.. Devlet hırsızlık/gasp suçunda ortaya çıakrdığı maddi kayanağı gasp eden şirket ve ortakalrına gelir mi bırakıyor, yoksa ilk sahibine mi veriyor.