Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı---

Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı

7 / 8
Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı
09 Ağustos 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

“GÜÇLÜ BİR EURO AVRUPA’NIN LEHİNE DEĞİL”

-Euro/dolar paritesinde ne bekliyorsunuz?

Seyfullah Esen: Euro/dolar 1,15’lere kadar geldi. Nereye kadar devam eder? Biliyorsunuz Eylül’ün son haftası Almanya’da seçimler var. Euro aşırı değerlenmiş olsa bile rüzgâr o tarafa estiği için (Almanya seçimleri) euro yukarı doğru gidecektir. Üçüncü çeyrek sonuna kadar bu hikâye sürebilir.

Euro/dolar paritesinde 1,20’leri görebiliriz ama ondan sonra ki hikâye önemli.

Benim genel görüşüm ekim ayından sonra işin terse döneceği şeklinde. Şimdi Fed’in tam faiz artıracağı noktada euro/dolar 1.03’tü. Bu seferde tam ECB bu tür kararları açıklayacağı sırada euro/dolar belki 1.20’lere gelmiş olacak. Bu sefer Avrupa ekonomisi bunu taşımakta zorlanacaktır. Yani bir Amerika kadar dinamik ve tek bir ülke değil. Çok güçlü bir euro Avrupa’nın lehine değil. Hatta ileride Avrupa’nın büyümesi yavaşlayacak. Makroekonomik analizler euroda %10 güçlenmenin Avrupa ekonomisini bir yıl içinde %0,7 yavaşlatıcı etki yapabileceğini gösteriyor. Bu çerçevede analiz edildiğinde euro/dolar paritesinde 2018 ilk yarıda tekrar 1.10’ları görebiliriz. Bu iş bence ekim ayından sonra çözülür.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altın madenleri.09 Ağustos 2017 13:12

    Fetö madencilik himmetini KOZA şirketlerinden aldı. Koza sadece bergame ve mastradaki madenlerin parasını ödeyerek aldı. Himmetdede, çukuralan v.b. şu an altın üretilen tüm maden sahaları FETÖ örgüt gücü ile devletten gasp edilen sahalar. Buradan çıkarılan altınların gelirlerinin tamamı devletin hazinesine gitmeli. Tesis kurulmuş olsa bile, başka bir taşeron o tesisi çalıştırsa idi, % kaç kar marjı ile üretim yapardı şeklinde teklif alınıp muhasebeleştirilmeli. Ülkenin FETÖ örgüt gücü ile gasp edilmiş madenlerinin gelirleri şirkette hak ettiği meblağmış gibi gözterilip de, yabancı fonlara (o fonler da fetö anlaşmalı fonlar) peşkeş çekilmemeli. Devlet acilen tedir almalı. Hazineye gelir kaydetmeli. FETÖ örgütü olmasa idi, o madenler o şirketlere verilmeyecekti.. Devlet hırsızlık/gasp suçunda ortaya çıakrdığı maddi kayanağı gasp eden şirket ve ortakalrına gelir mi bırakıyor, yoksa ilk sahibine mi veriyor.