Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı---

Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı

8 / 8
Alan Yatırım’ı başarıya götüren raporların sırrı
09 Ağustos 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

“FED YANLIŞ YOLDA”

- Fed hem faiz artırıp hem de bilanço daraltmaya gider mi?

Seyfullah Esen: Bana göre Fed yanlış yolda. Bunu da Mart ayından itibaren görüyoruz. Mart ayından itibaren ABD’de enflasyon düşmeye başladı. Fed son 6 ayda 3 kere faiz artırdı. Bunu 3 defa artıracak kadar ekonomi güçlü mü, enflasyon var mı yok. Hatta Mart ayından itibaren gerileyen bir enflasyon var. Haziran hareketi bence şu şartlarda çok gerekli değildi.

Dolayısıyla piyasa neye bakıyor? Bir, Fed’e bakıyor. Faiz artırıyor ama yanlış, ileride düşürmek zorunda kalabilir. İki, ECB geride kaldı. İleride ECB faiz artırabilir. Tamamen ileriye bakıyor ve ileriyi fiyatladığı için euro/dolar da bu hareketi görüyoruz. Draghi eskiden euro yükseldiği zaman tedirgin olurdu. Şimdi bundan çekinmediğini görüyoruz. 0.50-0.75’e doğru bir faiz artımı mantıklı görünüyor. Bu çerçeveden bakınca euro yukarıysa bizim varlık fiyatlamaları makro dengeler açısından da yukarı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altın madenleri.09 Ağustos 2017 13:12

    Fetö madencilik himmetini KOZA şirketlerinden aldı. Koza sadece bergame ve mastradaki madenlerin parasını ödeyerek aldı. Himmetdede, çukuralan v.b. şu an altın üretilen tüm maden sahaları FETÖ örgüt gücü ile devletten gasp edilen sahalar. Buradan çıkarılan altınların gelirlerinin tamamı devletin hazinesine gitmeli. Tesis kurulmuş olsa bile, başka bir taşeron o tesisi çalıştırsa idi, % kaç kar marjı ile üretim yapardı şeklinde teklif alınıp muhasebeleştirilmeli. Ülkenin FETÖ örgüt gücü ile gasp edilmiş madenlerinin gelirleri şirkette hak ettiği meblağmış gibi gözterilip de, yabancı fonlara (o fonler da fetö anlaşmalı fonlar) peşkeş çekilmemeli. Devlet acilen tedir almalı. Hazineye gelir kaydetmeli. FETÖ örgütü olmasa idi, o madenler o şirketlere verilmeyecekti.. Devlet hırsızlık/gasp suçunda ortaya çıakrdığı maddi kayanağı gasp eden şirket ve ortakalrına gelir mi bırakıyor, yoksa ilk sahibine mi veriyor.