E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
10 Ocak 2018 - 09:00 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin hafif düşüş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TAHVİL FAİZLERİNDEKİ YÜKSELİŞ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi dün, tahvil faizlerindeki yükselişin bankacılık sektörü hisseleri üzerinde baskı yaratması, döviz kurlarındaki yükseliş ve sanayi hisselerinde görülen hızlı yükselişin ardından doygunluk noktasına yaklaşılması eşliğinde günü %1,1 düşüşle 115,023 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,3, BIST Sanayi Endeksi %1,0 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YÜKSELEN ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZLERİ BİST İÇİN NEGATİF…

Global hisse piyasalarında yükseliş devam etmesi ve yurtiçi varlıklarda iyimser görünüm olmasına karşın kısa vadeli düşüş hareketi başlamış görünüyor. Bunun arkasında yatan neden ise, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin TL faizlerde yükselişe neden olması ve paralelinde bankacılık sektörü hisselerinde baskı yaratması olarak görülüyor. Her ne kadar sanayi hisselerinde, güçlü sanayi üretimi ve imalat PMI eşliğinde sağlam görünüm devam etse de bankacılık hisseleri üzerindeki baskının endeks üzerinde bir miktar daha gerilemeye neden olabileceğini düşünmekteyiz. Bugüne geldiğimizde ise, global gündem sakin seyretmekte, sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin hafif düşüş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GARAN…Nötr… Şirket, 2018 yılında %10 seviyesinde aktif ve %14 -%15 aralığında da TL bazında kredi büyümesi hedeflediğini açıkladı. Ayrıca, şirket 2018 yılı içerisinde özsermaye karlılığının 2017 yılına kıyasla hafif düşüş göstererek %16,5 seviyesinin üzerinde kalmasını, net faiz marjının ise geçen seneye paralel olmasının öngörüldüğünü paylaştı. (KAP)

ISCTR…Nötr… Şirket, 2018 yılında %14-%15 kredi büyümesi ve %13-%14 mevduat büyümesi beklendiğini açıklarken, swap maliyetine göre düzeltilmiş net faiz marjının %3,7-%3,9 aralığında olacağını belirtti. (KAP)

EKGYO…Nötr… Şirket, 2017 yılında toplamda 7,736 milyon TL değerinde, 6,714 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirildiğini açıkladı. Şirket yılın son çeyreğinde ise, geçen çeyreğe kıyasla %138 artışla 2,282 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirerek %309 artışla 3,202 milyon TL ciro elde etti. Şirket 2018 yılı içerisinde KDV hariç toplam 7,253 milyon TL satış geliri ve 1,8 milyar TL net kar elde edileceğinin öngörüldüğünü de bildirdi. (KAP)

PETKM…Sınırlı Pozitif… Şirket, STAR'da pay sahibi Rafineri Holding A.Ş.'nin %30'unu Socar Türkiye Enerji'den 720 milyon USD’ye satın almak için anlaştığını açıkladı. (KAP)

TRKCM…Sınırlı Pozitif… Şirket, üretim kapasitesinde artış sağlanması ihtiyacına yönelik olarak, Polatlı Fabrikasında toplam sabit yatırım tutarı işletme sermayesi gereksinimi dahil 126,6 milyon USD olan yatırımın gerçekleştirilmesine karar verildiğini bildirdi. (KAP)

MAVI…Negatif… Blue International Holding B.V., şirkette sahibi olduğu 9,5 milyon adet B grubu hissenin 52,25 TL fiyat ile Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da toptan satışının gerçekleşeceğini bildirdi. Söz konusu fiyat, Pazartesi günkü kapanışın %9, dünkü kapanışın ise %2 altında bulunuyor.

BRSAN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Halkalı ve Gemlik tesislerindeki üretim imkanlarının arttırılmasına ve toplam 75 milyon USD tutarında yatırım yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Ayrıca şirket, 2017 yılı konsolide satış rakamının 2016 yılına kıyasla %18,3 artışla 770 milyon USD olması beklendiğini bildirdi. (KAP)

LOGO…Sınırlı Pozitif… Şirketin 100% pay sahibi olduğu TotalSoft S.A.’nın, Romanya'da faaliyet gösteren Architected Business Solutions'ı satın almak amacıyla bir ön anlaşma imzaladığı açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,1 düşüşle 143,300 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 142,250 – 144,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizleri paralelinde gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar’ın global bazda güçlenmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen kademeli yükselişe bağlı olarak geriledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizleri paralelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, global görünüme eşlik etti. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)