E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda düzeltme hareketleri etkili oldu ---

Küresel piyasalarda düzeltme hareketleri etkili oldu

Küresel piyasalarda düzeltme hareketleri etkili oldu
28 Nisan 2021 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Hız kazanan aşılama çalışmaları, gelişmiş ülkelerde tedbirlerin gevşetilmesi ve ekonomik görünümdeki iyileşme küresel risk iştahını destekliyor. Ancak salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler de gündemdeki yerini koruyor. Küresel piyasaların gözü bugün sona erecek Fed toplantısı olacak. Merkez bankalarının erken bir sıkılaşmaya gidebileceğine dair endişelerin artış kaydettiği ortamda Fed Başkanı Powell’ın mesajları önemli olacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Güçlü gelen ekonomik veriler ile aşılamaların katkısıyla gelişmiş ülkelerde ekonomilerin açılmaya başlaması küresel hisse piyasalarında yükselişleri gündeme getirirken, dün küresel piyasalarda düzeltme hareketleri etkili oldu. BIST-100 Endeksi yurt dışı piyasalara kıyasla pozitif ayrışarak toparlanma eğilimini sürdürdü ve günü %1,31’lik yükselişle 1.392,00 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yataya yakın kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,20 – 8,22 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah
08:35 itibariyle 8,23’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne yükselişle başlayan endekste sonrasında günün son bölümüne kadar sıkışık kararsız seyir hakim oldu. İşlem hacminin düşük kalmaya devam ettiği endekste dün mart ortalarından görülen zirve seviyelerden başlayan düşüş trendinin bulunduğu 1.378 ve yaşanan düşüşün geri dönüşünde %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.384 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşti. Bu seviyelerin üzerinde 1.423 izleyeceğimiz ilk direnç olup, olası geri dönüşlerde 1.384 altında izleyeceğimiz ilk destek 1.352 seviyesinde bulunuyor. Açıklanan finansal sonuçların ve nisan vadeli sözleşmelerde vade sonuna yaklaşılmış olmasının hisse bazlı hareketleri ön plana çıkarabileceği ve volatilitenin artış kaydedebileceği göz önünde bulundurulmalı.

Karsu Tekstil ve Avrasya GMYO sorusu

Günün önemli şirket haberleri 28/04/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)