E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNvidia pazar payını koruyabilecek mi?---

Nvidia pazar payını koruyabilecek mi?

Nvidia pazar payını koruyabilecek mi?
24 Mayıs 2024 - 16:20 borsagundem.com

Uzmanlar, Nvidia hisselerinin aşırı alım bölgesinde olabileceğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım efsanesi Rob Arnott, Nvidia'nın ‘köpüklü göründüğünü' çünkü hakim pazar payını koruyamayacağını söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD borsalarını neredeyse tamamen domine eden çip üreticisi Nvidia’nın hisselerinin doygunluğa ulaşmış olabileceği düşünülüyor.

Rekabet kızışacak

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Nvidia bir kez daha Wall Street tahminlerini aştı ve şirketin son kazanç artışı, hisse senedi fiyat hedefi artışlarının zincirleme reaksiyonunu başlattı. Ancak yükseliş heyecanının ortasında tanınmış bir yatırımcı, çip üreticisinin uzun vadeli beklentileri konusunda şüpheci bir tavır sergiliyor.

Research Affiliates'in kurucusu Rob Arnott'a göre, Nvidia'nın başarısı, yarı iletken endüstrisine gelecekte de hakim olmaya devam edeceği fikrine dayanıyor. Perşembe günü CNBC’ye konuşan Arnott, “Hisse senedi köpüklü görünüyor. Fiyat-satış oranı astronomik; astronomik çünkü kar marjları kesinlikle devasa” diyor ve ekliyor: “Öyleyse AMD, Intel ve Taiwan Semi arkalarına yaslanıp şöyle mi diyecekler: ‘Ah, 50'nin üzerindeki kar marjınızı koruyabilirsiniz; 90’ın üzerindeki pazar payınızı ve süper çiplerinizi de koruyabilirsiniz. Bu konuda hiç endişelenmeyin.’ Elbette hayır, hepsi bu oyuna daha güçlü dahil olacak.”

Maliyetler düşecek

Arnott, yarı iletken oyuncular arasındaki rekabetin yapay zeka tüketicileri için iyi bir haber olacağını çünkü bunun maliyetler düştükçe yapay zekanın gücünün artacağını garanti edeceğini söylüyor.

Elbette ki Nvidia şu anda çip üreticilerine uzun vadede liderlik ediyor. Talebin hala arzın üzerinde olduğunu belirten şirket, ikinci çeyrek için beklentileri aşan bir tahmin açıkladı.

AMD, ARM ve Broadcom

Şirketin yükselişi, yapay zekadaki gelişmelerin gelişmiş donanıma olan ihtiyacı artırmasıyla gerçekleşti. Ancak bu aynı zamanda diğer yarı iletken üreticileri için de geçerli: Nvidia tedarikçisi TSMC'ye göre sektör yüzde 10'luk bir satış büyüme oranıyla karşı karşıya.

Ayrıca Bank of America'nın bu ay paylaştığı nota göre, yapay zekayı ürünlerinde uygulamaya yönelik bir teknoloji yarışı, güçlü yönlerine göre birden fazla çip üreticisinin aranacağı anlamına geliyor. Listelenen örnekler arasında cihaz-üstü yapay zeka için bir tasarım sağlayıcı olan ARM'in yanı sıra Broadcom ve AMD de yer alıyor.

Wall Street devleri Nvidia’yı yere göğe sığdıramadı

 

Nvidia'dan Çin pazarına iddialı giriş

 

Nvidia hisseleri ucuzluyor

 

Nvidia hisseleri uçuşa geçti

 

ABD'li çip üreticisi Nvidia rekor seviyede gelir sağladı

 

Nvidia hisseleri nereye ABD borsaları oraya

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)