E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gözler FOMC toplantısına çevrildi---

Piyasalarda gözler FOMC toplantısına çevrildi

Piyasalarda gözler FOMC toplantısına çevrildi
13 Aralık 2023 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalar bugün yapılacak olan yılın son Fed toplantısını sakin bir şekilde beklemeye devam ederken makroekonomik veri tarafında dün ABD tüketici fiyat endeksi verisini takip ettik. Aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel şekilde gerçekleşen enflasyon sırasıyla %0,1 ve %3,1 olarak açıklandı. Fed’in yakından takip ettiği çekirdek enflasyon ise ivmelenerek aylık bazda %0,3 artarken önceki ay ise %0,2 artış kaydetmişti. Yıllık bazda ise değişmeyerek %4',0 da kaldı. Beklentiler dahilinde gelen veriler piyasalarda volatiliteyi artırmasada Fed toplantısı sonrası açıklanacak olan noktasal grafiklerin piyasalar üzerinde yön bulabilmesi açısından destek olabileceğini düşünüyoruz. Piyasalarda, ise Fed'in Aralık toplantısında politika faizini değiştirmeyeceği ancak ilk faiz indirimini Mart-Mayıs ayları arasında gerçekleştirebileceği beklentileri yer almaya devam ediyor.

ABD endeksleri, günü yataya yakın pozitif bir görünümde kapatırken Nvidia ve AMD %2’ye varan yükselişle günü sonlandırdılar. ABD vadelileri ise yataya yakın pozitif bir şekilde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, haftanın ikinci işlem gününü yataya yakın negatif tarafta tamamladı. Gün içerisinde bankacılık sektörü %1,6 düşüş yaşarken petrol ve doğal gaz sektörü ise %1,28 değer kaybetti. Almanya'da ZEW beklenti endeksi Aralık ayında 3 puan artışla 9,8'den 12,8'e yükselirken endeks böylelikle 5. ayda da yükselişini sürdürmüş oldu. Beklenti ise 9,5 olması yönündeydi. Cari koşullar endeksi de eksi 79,8'den eksi 77,1'e yükseldi.

Asya endeksleri, günü %1’e yakınsayan yükselişle tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise Nikkei endeksi haricinde yataya yakın negatif tarafta işlemlerine devam ediyor.

Bist100 endeksi, %0,26 yükselerek 7.748,85 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplamda 114,10 milyar TL işlem hacmi gerçekleştirdi. Önceki kapanışa göre mali endeks %1,31, teknoloji endeksi %0,01 değer kazanırken, hizmetler endeksi %0,27, sanayi endeksi %0,63, değer kaybetti.

Bugün, İngiltere GSYH, Euro bölgesi sanayi üretimi ve ABD tarafında ham petrol stokları, üretici fiyat endeksi ile Fed faiz kararını takip ederken içeride perakende satışlarını izliyor olacağız.

BİST100 endeksinin sınırlı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Fed'den bir aksiyon beklenmiyor

 

Küresel piyasalar Fed'e dikkat kesildi

 

Spor hisseleri 'yumruk' yedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)