E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda tatil rehaveti etkili oluyor---

Piyasalarda tatil rehaveti etkili oluyor

Piyasalarda tatil rehaveti etkili oluyor
28 Aralık 2021 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı açılışla başlaması bekleniyor.

Omikron varyantı nedeniyle artış kaydeden vaka sayılarına karşın yeni varyantın genel olarak hafif etkilerle atlatılıyor olması salgın kaynaklı endişelerin sınırlı kalmasına ve ekonomik toparlanmanın devam edeceğine dair beklentilerin korunmasına katkı sağlıyor. Küresel risk iştahı yılın son haftasında da gücünü koruyor. Yurt içinde ise volatilite yüksek seyretmeye devam ederken, ekonomi cephesindeki gelişmeler ve TL varlıklarda denge oluşumu yakından takip edilmektedir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 18:00 ABD – CB Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerin yatışması ve ABD’de güçlü gelen ekonomik verilerin etkisiyle geçen haftadan itibaren yükseliş eğiliminin izlendiği küresel hisse piyasalarında dün de olumlu hava korunmaya devam etti. Son günlerde toparlanma çabasının etkili olduğu ancak gün içi volatilitenin devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,31 oranında yükselişle 1.897,13 puandan tamamladı.
ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 11,36 – 11,42 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 11,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün açılıştaki kazanımlarını büyük bir kısmını gün içinde geri vererek, günü 5,85 puan yükselişle tamamladı. Endekste geçtiğimiz haftaki tepki yükselişinin ardından dün dengelenme yaşandı. Yurtdışı piyasaların bir kısmı tatilde iken açık olanlarda da tatil rehaveti etkili oluyor. Bu durum Borsa İstanbul’da da işlem hacimlerini azaltan bir etken. Endekste izlediğimiz ilk destek 1.885’te olup buranın altında olası aşağı yönlü hareketlerde izleyeceğimiz ilk kritik nokta 1.830 - 1.835 aralığı olacaktır. Herhangi bir nedenle bu aralığın altına sarkılması tepki yükselişinin sonlanması olarak yorumlanarak satışların sertleşmesine neden olabilir. Yukarıda ise 1.960 – 1.985 aralığı ilk güçlü direnç olarak izlenebilir.

Küresel piyasalar, yılın son haftasında pozitif seyrediyor

 

Kurlar güne yükselişle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri 28/12/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)