E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD tüketicisi tat vermedi---

ABD tüketicisi tat vermedi

ABD tüketicisi tat vermedi
15 Temmuz 2013 - 17:10 borsagundem.com

Haftanın merakla beklenen ilk ABD verileri USD açısından negatif oldu

Son aylarda yükselen perakende satışlar trendi bugünkü verilerle terse döndü.
%0.6’dan %0.7’ye yükselmesi beklenen perakende satışlar artışı %0.4’te kaldı. Bu veri yine de “fena değil” kategorisinde olsa da otomobil satışlarını çıkardığımızda %0.0 rakamıyla karşılaşıyoruz ki bu noktada %0.5 beklentisi vardı. Hem otomobil hem de benzin harcamalarını çıkardığımızda ise -%0.1 var ki verilerin en dikkat çeken olumsuz yanı da burası oldu. Yani tüketici harcamaları çekirdekte önceki aya göre düşüş gösterdi.
Öte yandan imalat cephesinden olumlu bir veri vardı. New York imalat pmi endeksi 7.8’den 9.5’e yükseldi. 5.2 olan beklentinin oldukça üstündeki bu veride istihdam ve yeni siparişler bileşenlerindeki artışlar önümüzdeki aylar için de iyimserlik yarattı.
Perakende satışlar verisinin çok daha önemli olduğunu veri sonrası peş peşe gelen 2. çeyrek büyüme beklentisi revizelerinden de anlayabiliriz. Şu andaki görünüşe göre ABD ekonomisi ikinci çeyrekte %1 seviyesinin dahi altında büyüdü. Bu da FED’in yl sonu büyüme hedefinin iyice zora girdiğini gösteriyor.
Piyasalar elbetteki hemen “varlık alım programı Eylül’de değişmez” görüşüne geçmedi ama şüpheler arttı diyebiliriz. Dolayısıyla veri sonrası ALTIN 1275’ten 1285’e çıkarken EURUSD de gün içi verdiklerini almayı başardı. Dolar cephesinde bundan sonrası Çarşamba günü Bernanke’nin diyeceklerini bekleyerek geçecek gibi.
DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)