E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de destek arayışı---

BİST'de destek arayışı

BİST'de destek arayışı
12 Eylül 2013 - 08:38 borsagundem.com

Suriye gerginliğinden doğal olarak en fazla etkilenen BİST 100 endeks'i de bu süreçte 63,800'den 72,500 sınırına kadar yükseliş kaydetti

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"John Terry değil, John Kerry
Chelsa'nın kaptanı ve defans oyuncusu birçok defa Takımını zor durumdan kurtarmıştı, Küresel piyasaları da John Kerry'in "laf olsun diye söylemiştim" dediği cümle ipten aldı. Kerry Suriye krizi ve artık “operasyon geldi gelecek” denirken, Londra’daki basın toplantısında gazetecinin “Ne yapsa Esad’ı vurmazsınız?” sorusuna Kerry de “Elindeki bütün kimyasal silahları teslim etse ki  bunu yapmıyor o zaman belki askeri operasyon” olmaz dediğinden hemen sonra Rusya'nın adımı ve Suriye'nin "kimyasal silahları "teslim etmek istemesi ile yumuşayan gerginlik, Obama'nın Kongre'den oylamayı ertelemesini istediğini açıklamasıyla birlikte piyasaların sert yükselişler kaydetmesine neden oldu.
Gelişmekte olan piyasalar'da iskonto oranları son beş yıllık ortalamanın altına inince hem Çin'den gelen veriler, hem FED'in kesintisinin ilk beklenen 20-25 milyar dolardan az olacağı anlaşılınca hızlı yükselişte kaçınılmaz hale gelmişti. Bu anlarda bizim F/K oranımızda daha önce belirttiğimiz gibi son 5 yıllık ortalamanın altına gelmişti.
Suriye gerginliğinden doğal olarak en fazla etkilenen BIST-100 endeks'i de bu süreçte 63,800'den 72,500 sınırına kadar yükseliş kaydetti. ( Suriye'ye baskısınından önce 70-77 bandında salındığımız hatırlatmakta yarar görmekteyiz, şimdi yeniden 70.000'i ana destek yapmaya çalışmaktayız)
Suriye'nin yanında Çin'den gelen verilerin global büyümeyi destekler nitelikte olması Avrupa borsalarının son beş yılın zirve seviyelere yükselmesine neden olurken, Fed' den beklenen tahvil alımı azaltılmasının 10 milyar dolar'a gerilemesiyle birleşince ABD borsaları da zirvelerini test etmeye devam etti. Facebook'un Çin pazarına girmek için Çin'e yönelmesinin olumlu etkisine karşın, Apple'ın yeni çıkaracağı serilerin birinin ucuz olması diğerinin ise hem pahalı hem de Samsung'dan yaklaşık 24 application eksik olmasından
dolayı pazar payında ciddi azalma görüleceğinin beklenmesi ile günü % 5,44 düşüşle kapatması sadece Nasdaq'ın günü kayıpla kapatmasına neden olmuştu.
Agırlıklı Suriye ile 1.433 ons/dolar seviyesine yükselen altın (diğer etmenler ise ortadoğu gerginliği ile petrol fiyatları yükselecek, ekonomiler yavaşlayacak çekincesiydi ) , Suriye'nin şimdilik gündemden düşmesi, yatırımcıların yeniden risk almak istemeleri ile birlikte yeniden 1,350 ons/dolar seviyesini destek yapma çalışmalarına devam ediyor."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)