E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de tepkilerde satış gelebilir---

BİST'de tepkilerde satış gelebilir

BİST'de tepkilerde satış gelebilir
25 Temmuz 2013 - 09:12 borsagundem.com

Tepki alımlarında ilk dirençler 74400 ve 75000 seviyesinde bulunuyor

Acar Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
Endeks dünü 1.352 puanlık düşüş ile 74.015 seviyesinden 2.391 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endeks düşüş devam ediyor. Tepki çıkış denemeleri zayıf kaldı, piyasa banka hisseleri öncülüğünde düşüşünü sürdürdü. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise hafif yukarı yönlü hareket görüldü. Piyasalar merkez bankası faiz kararını fiyatladıktan sonra dış piyasalardan olumsuz ayrışmaya başladı. Merkez bankası faiz kararı beklentilere uygun gerçekleşse de piyasaları taşıyamadı. Düşüşün bir diğer nedeni yabancı yatırım bankalarından Türkiye için gelen tavsiye düşürme kararları. Merrill Lyhch’in ardından Morgan Stanley, Türkiye yerine piyasa değerleri daha uygun olduğu için Rusya’ya yöneldiklerini açıkladı. Merkez bankası toplantısının ardından piyasaların diğer gündem konularına duyarlılığı arttı. FED başkanı Bernanke’nin açıklamalarının dış piyasalar üzerindeki etkisinin şirket bilançoları ve güçlü son makro ekonomik verilerin etkisi nedeniyle ABD borsaları olumlu seyrini sürdürüyor. Ancak iç piyasalar, yatırım bankalarının görüşleri ve zorlaşan iç gündem nedeniyle dış piyasalardan olumsuz ayrışma gösteriyor. Suriye ve Güneydoğu eksenli siyasi gelişmeler diğer öne çıkan konu başlıkları. Bu yönde henüz bir fiyatlama yapılmamakla birlikte duyarlılık artabilir.
Endekste gelen satışlarda ilk destek 73900 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. Sonraki destek 73600-73000 ve 72500 seviyesinde görülüyor. Tepki alımlarında ilk dirençler 74400 ve 75000 seviyesinde bulunuyor. 75000 daha önemli. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. 75000 seviyesinin üzerinde çıkışın devamıyla birlikte verilecek dirençler 75700-76200 seviyesinde. Endekste destek seviyelerinde tepki alımları görülse de satış baskısı bir süre daha etkisini sürdürebilir. Günlük işlemlerde 73900 izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde alım yapılabilir 75000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 73900 seviyesinin altında satış yapılabilir.
ACAR YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)