E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
28 Eylül 2017 - 09:26 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK SEKTÖRÜNE GETİRİLEN EK VERGİ VE GÜÇLÜ DOLAR EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın finans sektöründe kurumlar vergisi oranının %20'den %22'ye yükseltildiğini açıklaması ile birlikte bankacılık hisselerindeki düşüş öncülüğünde ve Trump’ın vergi tasarısını açıklaması ile güçlenen Dolar eşliğinde günü %2,6 düşüşle 101,218 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %5,0, BIST Sanayi Endeksi ise %1,8 oranında geriledi. Ayrıca dün Orta Vadeli Program açıklandı. Buna göre, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yılları büyüme hedefi %5,5 olarak açıklandı. Orta Vadeli Program’da TÜFE’nin bu yılsonunda %9,5’e ulaştıktan sonra 2018’de %7,0’ye, sonraki yıl %6,0’ya ve ardından %5,0’e gerilemesi bekleniyor. 2018, 2019 ve 2020 yılları ihracat hedefi ise sırasıyla 169 milyar USD, 182 milyar USD ve 195 milyar USD olarak belirlendi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 15:30 ABD 2017 YILI İKİNCİ ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ…

ABD’de hisse piyasaları FED’in Aralık ayında faiz artırım ihtimalinin artması ve ABD Başkanı Trump’ın en önemli vaadi olan vergi tasarısını açıklaması ile birlikte rekor seviyelere yakın seyrediyor. Gelişen ülke piyasaları ise güçlü Dolar nedeniyle bu yükselişte daha temkinli hareket ediyor. BIST 100 Endeksi’nin ise gelişen piyasalara ve kendi tarihsel iskontosuna göre iskontolu işlem görmesine karşın artan jeopolitik riskler ve açıklanan ek vergi düzenlemelerinin birçok ana sektörü (bankacılık, otomobil, beyaz eşya, mobilya) etkilemesi nedeniyle baskı altında kalacağını düşünmekteyiz. Piyasalar ise bugün ABD’de açıklanacak 2017 yılı ikinci çeyrek büyümesini takip edecek. Sabah itibariyle ise Asya hisse piyasaları karışık seyir izlemekte, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Vergi Düzenlemesi… Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın finans sektöründe kurumlar vergisi oranının %20'den %22'ye yükseltildiğini, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 2018 yılı itibarıyla %40 artırıldığını ve dağıtılmayan kurum karlarından ek %1 vergi alınacağını açıkladı. (Bloomberg HT)

ISCTR…Nötr… Şirket, Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından 2011 yılı için düzenlenen Vergi İnceleme Raporu ile talep edilen toplam 14,1 milyon TL’lik vergi cezasının iptal edildiğini açıkladı. (KAP)

AKSEN…Nötr… Şirket, Endonezya'nın Aceh Bölgesi'nde doğal gazlı enerji üretimi projesi geliştirmek üzere Aceh Bölgesi yönetimi ve Enersis İnşaat Enerji Taahhüt Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile iki yıl süreli bir ön mutabakat anlaşması imzaladığını açıkladı. (KAP)

VESTL…Nötr… Şirket, toplamda 120 milyon USD eşdeğerinde, 5 yıl vadeli bir sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığını bildirdi. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile İstanbul'da inşa edilen Çiftçi Towers Projesi'nin tüm hareketli mobilyalarının imalatı konusunda KDV hariç 3,5 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

ALGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, portföyünde yer alan, 6 adet villanın tamamının KDV dahil toplam 12,3 milyon TL‘ye satıldığını açıkladı. (KAP)

Havacılık Sektörü…Sınırlı Negatif… Türkiye Erbil Başkonsolosluğu, Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan uçuşların Cuma 18:00 itibariyle durdurulacağını açıkladı. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,7 düşüşle 125,950 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 125,000 – 126,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları FED Başkanı Yellen’ın açıklamaları ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans gösterirken, Türk Lirası da global görünüme eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD’de Başkan Trump’ın vergi reformu tasarısını açıklaması ve FED’in Aralık ayında faiz artırım ihtimallerinin artması paralelinde global bazda güçlenen Dolar eşliğinde altın gerileme kaydetti. Ekim vadeli Altın kontratı günü %1,0 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro, Almanya’daki seçimin etkilerinin piyasa üzerinde devam etmesine FED Başkanı Yellen’ın açıklamalarının da eklenmesiyle düşüşünü sürdürdü. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)