E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
08 Aralık 2017 - 09:08 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ SANAYİ HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki satış baskısının hafiflemesi, gelişen ülkelere göre cazip çarpanlara sahip olması ve kendi tarihsel iskontosunun %17 altında işlem görmesi paralelinde sanayi hisseleri öncülüğünde günü %1,1 yükselişle 106,448 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,7, BIST Sanayi Endeksi ise %1,2 oranında yükseldi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak Euro bölgesinde 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme verisi takip edildi. Euro bölgesi ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde beklentilere paralel olarak çeyreklik bazda %0,6, yıllık bazda ise %2,6 büyüdü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 10:00 TÜRKİYE EKİM AYI SANAYİ ÜRETİMİ…SAAT 16:30 ABD KASIM AYI TARIM DIŞI İSTİHDAM…

Bugün yurtiçi piyasalarda Ekim ayı sanayi üretimi, ABD’de ise istihdam verileri takip edilecek. Sanayi üretimi, yılın son çeyreğinin ilk verisi olduğu ve son çeyreğe nasıl bir başlangıç yaptığımızı gösterecek olmasından dolayı önem taşımakta. Beklentilerin üzerinde gelebilecek veri, sanayi hisselerindeki yükselişi destekleyebilir (beklenti aylık %0,3, yıllık %5,3 artış). ABD’de ise istihdam verilerinde en yakından takip edilecek olanı enflasyon açısından da önem taşıyan ortalama saatlik kazançlar olacak. Bloomberg anketlerine göre tarım dışı istihdamın 195 bin kişi ve ortalama saatlik kazançların yıllık bazda %2,7 artması beklenmekte. Verilerin güçlü gelmesi durumunda kısa süreli olarak Dolar ve ABD 10 yıllıklar pozitif etki gözlemleyebiliriz. Ancak kısa süreli değer kazançlarının endeks üzerinde baskı yaratmasını beklememekteyiz. Sabah itibariyle dış piyasalara göz attığımızda ise, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Bankacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… Maliye Bakanı Naci Ağbal, bankacılık sisteminin ABD'deki davadan etkilenmesi durumunda hükümet olarak gereken tüm önlemleri alacaklarını söyledi. (Bloomberg HT)

AKBNK…Nötr… Şirket, Gebze Şekerpınar'da yer alan "Akbank Bankacılık Merkezi" kompleksi içerisinde "Akbank Veri Merkezi " ve "Akbank Yaşam Merkezi" olarak adlandırılan iki proje için yaklaşık 250 milyon USD tutarında yatırım planlandığını ve inşaat çalışmalarına başlandığını açıkladı. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi'nin 2019 yılı içinde tamamlanarak faaliyete geçmesinin öngörüldüğü belirtildi. (KAP)

GOZDE…Nötr… Şirket, %39 oranında sermaye payı ile hissedarı olduğu Şok Marketler Ticaret A.Ş.'nin paylarının muhtemel halka arzına ilişkin olarak yapılan çalışmalar kapsamında, İstanbul ve/veya Londra'da söz konusu halka arzda birinci dereceden sorumlu kurumlar olarak Ünlü&Co ve Citi'nin yetkilendirilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

BMELK…Pozitif… Şirket, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Destekleme Mekanizmasına yapılan başvurunun onaylandığını ve 01 Ocak 2018 tarihinden 31.12.2018 tarihine kadar tüm elektrik satışlarının bu destek kapsamında yapılacağını belirtti. (KAP)

Halka Arz… Sermaye Piyasası Kurulu, "Safkar Ege Soğutmacılık Klima Soğuk Hava Tesisleri İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret" ünvanıyla faaliyet gösteren Safkar Klima'nın halka arzına onay verildiğini açıkladı. Safkar'ın halka arzı sermaye artırımı yoluyla gerçekleşeceği ve hisse başı fiyatın 1,98 TL olacağı belirtildi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,0 yükselişle 132,000 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 131,250 – 132,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, vergi reform tasarısının son hailne doğru ilerlemesinin devam etmesi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı. Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, vergi reform tasarısının son hailne doğru ilerlemesinin devam etmesi ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %1,0 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, vergi reform tasarısının son hailne doğru ilerlemesinin devam etmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, Almanya’da sanayi üretimi azalış göstermeye devam etmesi eşliğinde düşüşünü sürdürdü. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.
EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)