E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
15 Eylül 2022 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ Savaşı'nın akabinde imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği gibi sürekli saldırgan tavırlar sergileyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in aracına saldırı düzenlendi. Putin'e düzenlenen suikast girişimi başarısız oldu.

Financial Times gazetesinin haberine göre, ABD ve AB, Türkiye'nin bankacılık sektörünün Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına yönelik endişeleri nedeniyle Türkiye üzerindeki baskısını artırıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin, bulunduğu konvoyun bir araca çarpması sonucu hafif yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, sosyal konut projesine ilk gün saat 23.00 itibariyle 865.000 başvuru yapıldığını bildirdi.

Rusya'da yıllık enflasyon haftalık % 14,06'ya geriledi.

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1.328 uçuş ile Ağustos ayında Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

17 üniversiteye rektör atandı.

Ne olacak?

• Yurt içinde Bütçe Dengesi açıklanacakken, ABD’de Perakende Satışlar, Sanayi Üretim endeksi, İşsizlik Başvuruları ve Kapasite Kullanım Oranı ön planda olacak.
• Türkiye - ABD Stratejik Mekanizması istişare toplantısı bugün yapılacak
• 15 - 16 Eylül'de Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirve Toplantısı Özbekistan’da gerçekleşecek.
• Rusya Devlet Başkanı Putin ile Çin Devlet Başkanı Xi, bugün Özbekistan’da görüşecek.
• Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Eylül’de Özbekistan’da görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD’de Salı günü enflasyon verilerinin açıklanması ardından piyasalar sert baskılandı. ABD’de enflasyon %8,1 olan beklentilerin üstünde %8,3 olarak açıklanırken, enflasyon geçen ay açıklanan %8,5 seviyesine göre geriledi. Çekirdek enflasyon da beklentilerin üstünde kalarak %5,9’dan %6,3’e yükseldi. Benzin fiyatları düşmesine rağmen, yaşam maliyetlerinin artması enflasyonun beklenti üstü gelmesini sağladı. Haftaya açıklanacak faiz kararı öncesinde 75 baz puanlık faiz artışı beklentisi %80’nin üstüne çıkarken, 100 baz puan artışta konuşulmaya başlandı. ABD başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günkü enflasyon değerlendirmesinde enflasyonun düşürülmesine yönelik agresif adımların devam edeceği sinyallerini verdi. Enflasyonist baskıların artması neticesinde dolar küreselde güç kazanırken, Euro/Dolar paritesi tekrar 1’in altına sarktı. ABD iki yıllık tahvil faizleri 2007 yılından bu yana ki en yüksek seviyesine çıktı. ABD piyasaları ise 2020 yılından bu yana gerçekleşen en sert düşüşleri kaydetmişti.
Son iki aydır global piyasalardan fazlasıyla pozitif ayrışan Borsa İstanbul, ABD enflasyon verisi ardından gerilemesi sonrasında, dün de volatilite yüksekti. Sabah Borsa tarafından gelen Yukarı Adım Kuralı’nın etkileri ile baskı azalırken, ABD’den gelen ÜFE verisi ile risk iştahı yükseldi. Endeks geçtiğimiz günü 3.446 seviyesinden tamamladı. Son 2 ayın en çok kazandıran sektörü ve BİST’in rekor kırmasında lokomotif görevini üstlenen bankacılık sektörü %9,39 değer kaybetti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.661 - 3.987 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.974 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 34.923 azalarak 302.826 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.040 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 4.150’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.050 ve 4.150 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.960 ve 3.910 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 15/09/2022

 

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının hızı artıyor

 

Çin Merkez Bankası para politikasını gevşetmeye ara verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Shortçu15 Eylül 2022 09:56

    Alıcılı açılsada bugün çakacaklar. Akşam seansında short açtım. Bankalar short

  • Borsacı Osman15 Eylül 2022 09:41

    Açılışda bankaları ağaıya verip sonra kaldırabilirler veya açılıştan itibaren dün sanayi günüydü bugün. Banka günü diyebilirler 3404 seviyesi aşağıya geçilmediği sürrece korkmayın gecer ve kalırsak vedalaşın.

  • Mucise Reis : )15 Eylül 2022 09:07

    Evvet...Bankalar toparlanma göstermeye gayretli olabilir. Panik yapmadan izlemek mantıklı olacaktır. ilk 1 saat alım-satımlar dengesiz olsada, kademeler dolduğu zaman hareketler dar bant neticesinde yön arayışına görecektir. Beklentim bugün ilk saatler bu. Çin borsaları ABd yaptırım ve ambargoları ye rmi ? zaten çin kredi daraltma gitti ve sermayenizle kavrudun dedi tayvan gerginliği ABd ile yaşandı. ABD şimdi putin-şi çin başkanı görüşmesini izliyor. ABD ikisini düşman yaparak yaptırım uygular mı ? firmalar nasıl etkilenir ? o iç gündem. (Ama ABD ve avrupa sendika hareketleri önemli olabilir.) şuan biz kendi gündemimiz ile ABD açılışına göre kendimizi ayarlıcaz. Yeşil yatay beklenti var. usd gerçek değerin 25 ler olması düşünülünce enflasyonist etkiden) borsamızda usd bazlı  hala iyi olabilir. yatay- dar bant -yeşil olası .. bol şans...