E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
11 Ekim 2022 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğalgaz depolarımızı %100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve %7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır.

 Fed Başkan Yardımcısı Brainard, Fed’in enflasyonu düşürmek için kısıtlayıcı para politikası ihtiyacı konusunda net olduğunu, ancak faiz artışlarının yolu ve hızının veriye bağlı kalacağını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve ABD Joe Biden telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede hava savunma sistemleri ele alındı.

Fitch, BoE’nin faiz oranlarını beklenenden daha hızlı artırması ve finansal piyasalardaki istikrarsızlık nedeniyle İngiltere'nin daha derin bir resesyona girebileceği uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: Washington ve diğer Batı başkentlerinin kontrolsüz bir tırmanış tehlikesinin farkına varmalarını uyarıyor ve umuyoruz. ABD ve NATO ile doğrudan çatışmak Moskova'nın çıkarına değil ancak Batı'nın Ukrayna ihtilafına artan katılımına yanıt verilecek.

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Tek haneye indirilsin, artık faizi konuşmayalım.

Motorinin litresinde pompa satış fiyatı bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1,39 TL yükseldi.

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Voleybol Takımımız bugün çeyrek finalde ABD ile karşılaşacak.

Ne olacak?

• Yurt içinde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
• İngiltere'de İşsizlik Oranı açıklanacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 11 - 14 Ekim'de Washington'da G20 Maliye Bakanları Toplantısı'na katılacak.
• ABD Başkanı Joe Biden, G7 Liderler Zirvesine katılacak.
• ABD’de TÜFE Perşembe günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçtiğimiz haftanın tamamında kapalı olan Çin piyasaları haftaya negatif başladı. Çin’de açıklanan Caixin Hizmet PMI verisi 55,0 seviyesinden 49,3’e gerileyerek eşik değerin altında kaldı. Önceki 3 ayda yükselen Hizmet PMI verisi , Pekin’deki coronavirüs pandemisinin yayılmasını engelleme amacıyla atılan adımlar ile olumsuz etkilendi. Ayrıca Çin verisi ile birlikte ABD Başkanı Biden’ın yönetiminin Çin teknoloji şirketlerine ihracat kısıtlamalarını genişletmesinin ardından Asya piyasaları baskılandı. Asya piyasalarına ek olarak globaldeki resesyon endişelerinin daha artmaya devam etmesi ve ABD’den gelen güçlü istihdam verilerinin Fed’in faiz artırımları konusunda elini güçlendirmesi piyasaları baskıladı.
Ancak Borsa İstanbul tarafı geçtiğimiz gün global piyasalardan pozitif ayrışarak günü hafif alıcılı tamamladı. Dün, VİOP akşam seansı da normal seans kapanışının yaklaşık 10 puan üstünde tamamlarken, yurt içi piyasalardaki en önemli veri akışı bugün açıklanacak Cari İşlemler Dengesi olarak gözüküyor. Cari işlemler dengesi tarafında ise aylık bazda 2,5 milyar dolar cari açık bekliyoruz. Turist sayısının artması ve turizm sezonunun iyi geçmesi dolaşımdaki döviz miktarını artıdan unsurlardan. Bu denli güçlü geçen yaz sezonu ve Ağustos ayı cari işlemler dengesi açıklanacağından geçtiğimiz aya göre verinin iyileşme beklemekteyiz. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin bugün katılacağı G20 Maliye Bakanları Toplantısından gelecek haber akışları da piyasalar için kritik değer taşıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.980 - 4.040 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.993 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.192 azalarak 322.403 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.950 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.050’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.045 ve 4.080 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.900 ve 3.860 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 11/10/2022

 

JPMorgan CEO'su: Resesyon kaçınılmaz

 

ABD borsalarında 'faiz' endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ11 Ekim 2022 10:40

    İNFO YATIRIM HEP BÖYLE DİYORSUNUZ HER GÜN AMA MİLLETE HİSSE SENETLERİNİZİ DÖŞÜYORSUNUZ HEMDE TABAN TABAN NE HABER.

  • 🔨11 Ekim 2022 09:10

    Bugün bankalar içersinde bir iki tanesinin öncülüğünde ciddi yükseliş olması muhtemel hangisi olduğunu yazmayayım reklama girmesin ama ip ucu olarak vereyim yukarıda gap bosluğu henüz dolmamış olan özel banka..!