E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

Borsada satıcılı açılış bekleniyor
19 Şubat 2014 - 08:57 borsagundem.com

BİST100 endeksinde sert düşüş yaşanırken, kur ve faizlerde sınırlı yükseliş gerçekleşti

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bülteni:
   
"ABD’de New York Empire State imalat endeksi beklentilerin üzerinde gerilerken, sermaye çıkışları ise 5 yılın zirvesinde gerçekleşti…

ABD'de New York Empire State İmalat Sanayi Endeksi Ocak ayındaki 12,51 seviyesinden Şubat ayında 8,5 olan beklentilerin de üzerinde 4,48'e geriledi.
Sermaye çıkışları ise Kasım ayındaki 13 milyar dolarlık çıkışın ardından Aralık ayında 119,6 milyar dolarlık çıkış ile son 5 yılın en yüksek sermaye çıkışı gerçekleşti. Uzun vadeli tahvillerde ise 22,5 milyar dolarlık alım beklentisine karşılık 45,9 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti. Çin’in 47,8 milyar dolar ile 2 yılın en fazla çıkışı gerçekleştirmesi gelen verilerin beklentilerin üzerinde olmasına sebep oldu.
1 günlük tatilin ardından Dow Jones endeksinde %0,15’lik gerileme yaşanırken, S&P 500 endeksinde ise %0,12’lik artış yaşandı. ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise %2,75 seviyelerinden %2,70’lere geriledi.

 - San Francisco FED Başkanı Williams tahvil alımlarının azaltılmasına dair mesajlarını yineledi…

San Francisco FED Başkanı John Williams Aralık ve Ocak ayında açıklanan istihdam verilerindeki zayıflığa karşılık ABD ekonomisinde FED’in Mart ayında varlık alımlarını azaltmaya yetecek kadar ivme olduğunu belirtti.

- Almanya’da ZEW yatırımcı güven endeksi beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi…

Almanya’da ZEW yatırımcı güven endeksi Ocak ayındaki 7 yılın zirvesi olan 61,7 seviyesinden Şubat ayında 61,5’e gerileme beklentisine karşılık, beklentilerin çok üzerinde 55,7’ye geriledi. Cari durum endeksi ise 41,2 seviyesinden 44 olan beklentilerin üzerinde 50 seviyesine yükseldi.

- İngiltere’de enflasyon 4 yılın arından ilk kez hedefin altına geriledi…

İngiltere’de TÜFE, Ocak ayında %2 seviyesini koruma beklentisine karşılık %1,9 ile Şubat 2009’dan bu yana ilk kez %2 olan hedefin altına geriledi.

- Euro Bölgesi’nde araç satışlarında artış oranı geriledi… …

Euro Bölgesi’nde otomotiv satışları Aralık ayındaki %13,3’lük artışın ardından Ocak ayında %5,5 artış gösterdi.

- FED Yabancı bankaların sermaye kurallarını onayladı…

FED, yabancı bankaların ABD'de en yüksek sermaye oranlarını tutmalarını gerektirecek yeni sermaye standartlarını onaylayarak, yerel finans sistemleri etrafına duvarlar ören ülkeler arasına girerken, uygulama Temmuz 2016’da yürürlüğe girecek.

 - Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmedi…

Merkez Bankası bir haftalık repo faizini %10'da, gecelik marjinal borçlanma faiz oranını %12'de, piyasa yapıcı bankaların gecelik borçlanma imkanı faizini %11,5'te ve gecelik borçlanma faizini %8'de sabit tutarken, rezerv opsiyon katsayısı ve zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitmedi. Banka, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun süreceği, alınan önlemlere bağlı olarak kredi büyüme oranlarının yavaşlama eğilimine girdiği, cari açıkta da belirgin iyileşme beklendiği belirtildi.

- BİST – 100 endeksinde sert düşüş yaşanırken, kur ve faizlerde sınırlı yükseliş gerçekleşti…

Güne yurtdışı borsalardaki yatay seyre paralel olarak yatay başlangıç yapan BİST – 100 endeksinde, açılışın ardından geri çekilme görülürken, %1’e yakın seviyelerde gerçekleşen satışlar özellikle son 1 saatte bankacılık endeksi öncülüğünde yaşanan satışların etkisiyle günü %2,25 düşüşle 64.126 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksindeki düşüş ise %2,63 olarak gerçekleşti.

Dolar / TL’de 2,18 seviyelerinde dar bantta işlemler devam ederken, sepet kurda Euro / Dolar paritesinin 1,37 seviyelerinden 1,3760’lara yükselmesinin de etkisiyle birlikte 2,58 seviyelerinden 2,59’a yükseliş yaşandı.

2 yıllık tahvil faizinde 2 baz puanlık artışla %10,81’e, 10 yıllık tahvil faizinde de 4 baz puanlık artışla %10,20’ye yükseliş gerçekleşti.

 - BİST – 100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…

ABD vadelilerinde %0,2’ye varan oranlarda düşüşle birlikte, Avrupa borsalarının da güne %0,3’e varan oranlarda düşüşle başlama beklentisi doğrultusunda BİST – 100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.''
A1 CAPİTAL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)