E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün alınabilecek 5 hisse---

Bugün alınabilecek 5 hisse

Bugün alınabilecek 5 hisse
11 Kasım 2011 - 09:35 borsagundem.com

Gün boyunca hisse bazında hareketlerin yaşanmasını bekleyen analistler bilançosu iyi gelebilecek 5 hisse için alım öneriyor

İtalya, Yunanistan gerginliğinin bugün bir miktar azaldığının görülmesiyle vadeli borsaların güne artıda başlamasını göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin yeni güne 55.800 puan civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Yunanistan ve İtalya'ya yönelik endişelerin ilk saatlerde hakim olduğu piyasalar daha sonra Yunanistan'da geçici hükümet üzerinde anlaşmaya varılması, İtalya'da Senato'nun bugün bütçe planını oylayacağı haberi ve ABD'den gelen kötü olmayan makro verilerle toparlanma sağladı. Gün sonuna doğru S&P'nin Fransa'nın kredi notunu düşürdüğü haberinin bir hatadan kaynaklandığının açıklanması ve Cisco'nun bilançosunun tahminlerden daha iyi gelmesi ise, ABD borsalarının tekrar toparlanarak günü %1'e yakın seviyede artıda tamamlamasını sağladı. Bayram nedeniyle IMKB'nin kapalı olduğu üç günlük süre zarfında yurtdışı borsalarda yaşanan değişimlerin yansıtılma isteği, gösterge endeksi bir ara 55.000 seviyesinin altına çekerken, yurtdışı borsalardaki toparlanma tekrar üzerine itti. Bugün ise, İtalya ve Yunanistan'a yönelik olumlu karşılanabilecek gelişmelerin vadeli borsaları artıda tutması, IMKB'nin de benzer şekilde seyretmesine ve 55.800 civarından açılış yapmasına neden olacak gibi görünüyor. Teknik göstergeler henüz endekste alım yapmaya yönelik işaret vermezken, Avrupa borç krizinin sürmesi ve her an gelebilecek yeni bir negatif haber akışı yeni pozisyon açmaktan bir süre daha uzak durmayı gerektiriyor.
Bugünün piyasa gündeminin baş tarafında, Yunanistan'da yeni hükümetin yemin etmesi, İtalyan Senatosu'nda bütçe planının oylanması, Michigan Üniversitesi tüketici güveni ve 9 aylık bilançoların bulunması nedeniyle bu konular yakinen izlenmelidir. 9 aylık bilançolar nedeniyle gün boyunca hisse bazında hareketlerin yaşanmasını beklememiz doğrultusunda bilançosu iyi gelebilecek ECILC, SELEC, IPEKE, ECZYT, KOZAA gibi şirketlerin bir iki günlük yatırım tercihlerinde ön planda olabileceğini düşünüyoruz.
Destekler: 55.400 - 54.800 - 52.900, Dirençler: 55.800 - 57.300 - 58.000
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: ALARK, HALKB
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)