E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler tarım dışı istihdam verisinde---

Gözler tarım dışı istihdam verisinde

Gözler tarım dışı istihdam verisinde
07 Ekim 2022 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda tarım dışı istihdam öncesinde kar realizasyonlarının devam ettiğini görmekteyiz.

ABD endekslerinde %1 civarında satıcılı bir seyri geride bıraktık. Satışların teknoloji ve otomotiv hisselerinde yoğunlaştığı günde enerji hisseleri pozitif ayrıştı.

Avrupa endeksleri Fransa öncülüğünde %1 civarında düşüşle günü tamamladı. Bölgede AMB tutanaklarını takip ettik. Tutanaklarda AMB’nin, enflasyonist risklerin altında sert faiz artışına gidildiğini ve devam edeceğini işaret edildi.

Asya endeksleri dünkü pozitif havasını satışlara bıraktı diyebiliriz. Teknoloji ve çip üreticisi hisselerde satışların ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100 endeksinde 5 gündür süren bir yükseliş hareketi içerisindeyiz. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 191 dolar T seviyesinde fiyatlanıyoruz. 189 dolar desteği üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Olası yükselişlerde ise 193 Dolar ve 197 dolar direnç seviyeleri gündemimize gelebilir.

Günün en önemli verisi ABD tarım dışı istihdam verisi olacak. Piyasa beklentisi Eylül’de tarım dışı istihdamın 250 bin kişi artması yönünde. Önceki ay istihdam artışı 315 bin kişi olmuştu. Ayrıca ücret enflasyonunun önemli bir göstergesi olan ortalama saatlik ücretler artışının yıllık bazda %5.2’den %5.1’3 gerilemesi, işsizlik oranının ise %3.7’da sabit kalması bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Almanya'nın sanayi üretimi ağustos ayında daraldı

 

Bakır fiyatları doların güçlenmesiyle geriledi

 

Petrolde ralli haftası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)