E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın son işlem gününde risk iştahı açık ---

Haftanın son işlem gününde risk iştahı açık

Haftanın son işlem gününde risk iştahı açık
09 Eylül 2022 - 09:20 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Küresel piyasalarda AMB’nin faiz kararı ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmalarını takip ettik. AMB’nin almış olduğu 75 baz puanlık tarihi faiz artışı ve ardından gelen açıklamalar doğrultusunda faiz artırımlarının devam edeceği görüşündeyiz. Powell ise belirlenen plan çerçevesinde hareket edeceklerini iletti. Alınan karar ve açıklamalar neticesinde piyasalarda volatilitenin artığını gözlemledik.

ABD endeksleri, Powell’ın açıklamalarından sonra yine de günü %0,60 civarında pozitif kapattı. ABD vadelileri an itibariyle pozitif tarafta yer alıyor.

Avrupa endekslerinde Almanya Dax endeksi hariç pozitif tarafta yer aldı. Almanya Dax endeksi ise yataya yakın bir görünüm oluştu. Avrupa vadelileri de an itibariyle pozitif tarafta yer alıyor.

Asya endeksleri dünkü pozitif tablosunu bugüne de yansıtıyor. Sabah saatlerinde Çin tarafındaki enflasyon rakamlarının beklenti altında kaldığını takip ettik.

BİST100 endeksinde yine bir kapanış rekoruyla 3437,41 seviyesinden kapanışı gerçekleştirdi. TL bazlı olarak kapanış rekorları gelse de yükselişlerin son birkaç gündür açılış rakamlarına yakın gerçekleştiğini ve bankacılık sektör hisselerinde yükselişlerin devam etse de karışık bir görünüm sergilendiğini notlarımıza eklememizde fayda var. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 192$ seviyesinden satışların geldiğini söyleyebiliriz. Kısa vadede 187$ ve 183$ desteklerini takip edeceğiz. 189$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde yükseliş yönlü fiyatlanmaların devam edeceği görüşündeyiz.

Günün veri akışında ise Fed yetkililerinin konuşmalarının yanı sıra Brüksel’deki Avrupa Zirvesi’ni takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış olacağı görüşündeyiz.

Altın yazı zor geçirdi

 

Günün önemli şirket haberleri 09/09/2022

 

Sodaş Sodyum ve Ülker Bisküvi sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)