E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHangi seviyeden pozisyon açılmalı?---

Hangi seviyeden pozisyon açılmalı?

Hangi seviyeden pozisyon açılmalı?
21 Ocak 2011 - 09:27 borsagundem.com

Uzmanlar endeksin 65 bin 500 seviyesine tekrar çıkmaması halinde düşüş trendinin süreceğini söylüyor? Peki hangi seviyede pozisyon açılmalı?

Asya borsalarındaki düşüşlere karşılık euro/dolar paritesinin 1.35'in üzerine yükselmesi, emtiaların da buna paralel şekilde tepki vermesinin yanı sıra ABD borsalarının günün ikinci yarısında toparlanmasını göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin bugüne 65.300 puan civarından açılış yapacağını tahmin ediyoruz.
ABD'de yayınlanan mevcut konut satışları, öncü göstergeler endeksi, işsizlik maaş başvuruları gibi verilerin tahminlerden iyi gelmesine karşı, Çin'in dün sabah açıkladığı %9.8'lik büyüme verisinin beklentilerden iyi gelmesi, ısınan ekonomiyi ve %3'ün üzerindeki enflasyonu kontrol altına alabilmek için parasal sıkılaştırma tedbirlerini sürdüreceği şeklinde yorumlanması global borsalarda satış baskısı yarattı. Büyüme verisi öncelikli olarak emtialar üzerinde negatif etki yaratırken, bu durum emtia bağlantılı hisselerde de benzer şekilde kendini gösterdi. Avrupa'nın devam eden borç sorununda olumlu anlamda bir ileri gidiş görülmemesi ve zaten tedirgin olan piyasalarda her geçen gün kafa karıştırıcı haber akışı yaşanması bugünlerde Avrupa kaynaklı pozitifliğin pek zayıf kalacağını gösteriyor. Çin'den yeni bir faiz artırımının gelecek hafta olabileceğine dair yapılan yorumlar nedeniyle dün sert şekilde geri çekilen emtia fiyatlarının bu sabah Asya Pasifik tarafında başta Japonya, Avustralya, Güney Kore borsaları olmak üzere satış baskısı kurduğunu görmekteyiz. Buna karşılık Çin borsası (Şangay) aksi şekilde %1'in üzerinde artıda seyrediyor.
Dün TCMB'nin gösterge faizleri 0.25 puan düşürerek %6.25'e indirmesi ve ilerleyen günlerde de karşılık oranlarını artıracağını açıklaması, IMKB-100 endeksinde başta bankacılık hisseleri olmak üzere düşüşlere neden oldu ve dün sabah söylediğimiz her şey aynı gün içinde gerçekleşmiş oldu. Şayet önümüzdeki günlerde IMKB-100 endeksi 65.500'ün üzerine tekrar çıkamazsa düşüş trendi 62.000'li seviyelere kadar devam edebilir. Bu görülmeden yeni pozisyon açılmasını ve banka hissesi alınmasını önermiyoruz. Bugün ABD'de önemli bir makro veri bulunmazken, Bank of America, General Electric gibi şirket bilançolarının yanı sıra Almanya'daki IFO endeksi borsalardaki yönün ana belirleyicisi olacaktır.
Destekler: 64.700 - 64.000 - 63.500, Dirençler: 65.500 - 66.400 - 67.200 - 67.700
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECZYT, TCELL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)