E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB mevcut seviyelerini koruyacak---

İMKB mevcut seviyelerini koruyacak

İMKB mevcut seviyelerini koruyacak
04 Temmuz 2011 - 09:32 borsagundem.com

İMKB'nin bugüne 63 bin 400 civarından başlaması bekleniyor

ABD borsalarının Cuma gününü en yüksek seviyeden tamamlamasına karşılık ABD future'larının hafif eksisi ve Asya borsalarında %1'in üzerindeki değer artışlarını göz önünde bulundurarak IMKB'nin bugüne 63.400 civarından başlamasını bekliyoruz.
BIS'ın yayınladığı yıllık raporda bankalardan daha fazla sermaye yeterliliği istenmesini ve negatif makro verileri pek umursamayan borsalar, Yunanistan'da yapılan Orta Vadeli Plan ve ek ekonomik tedbirler oylamasını hafta boyunca pozitif yönde fiyatlandırdı. AB ve IMF'nin istediği kemer sıkma tedbirlerinin Yunan parlamentosunda kabul edilmesiyle yükselişe geçen euro/dolar paritesi emtia fiyatlarını da yükseltirken, bu durum borsalarda büyük ağırlığı bulunan emtiaya dayalı enerji hisselerine ve borsalara yükseliş getirdi. Türkiye'de ise, JP Morgan'ın yayınladığı bir raporda düşen petrol fiyatlarının cari açığı azaltacağını öne sürerek Türkiye hisse senetleri için tavsiyesini nötr'e yükseltmesi, beklentileri aşan büyüme ve dış ticaret verilerinin ekonomi yönetiminin ikinci yarıda daha fazla soğutma tedbirleri alacağı yönünde tedirginlik yaratması, yurtdışına göre daha zayıf bir performans gösterilmesine neden oldu.
Bu doğrultuda, tam artmaya başlıyor dediğimiz yabancı payının ilk olumlu haberde satış yönüne dönmesi, yabancı yatırımcıların Türkiye pozisyonunu azaltma isteğinin devam ettiğini gösteriyor ve ana direnç noktalarından hisse azaltımına gidilmesi görüşümüzü sürdürmemize neden oluyor. Bu nedenle, 63.300, 63.800 ve 64.500 seviyeleri sat-al stratejisi için uygun noktalar olarak görünüyor. Yeni haftanın haber ve veri akışına baktığımızda, piyasaları etkileyebilecek önemli gündem maddelerinin bulunduğunu görmekteyiz. Bu çerçevede hafta boyunca, yurtiçinden TBMM Başkanlık seçimi, TCMB fiyat gelişmeleri raporu, enflasyon, sanayi üretimi, otomotiv dataları, BDDK'nın bankacılık sektörü verileri, TCMB beklenti anketi takip edilecek başlıca gelişmeler olarak ön plana çıkacaktır. Yurtdışından ise, Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararları (değişiklik beklenmiyor), ABD'deki tarım dışı istihdam, özel sektör istihdam, işsizlik maaş başvuruları, ISM imalat dışı endeks, fabrika siparişleri, tahvil geri ödemeleri, borçlanma tavanının yükseltilmesi görüşmeleri, İngiltere ve Almanya'daki sanayi üretimi, Japonya'daki çekirdek makine siparişleri, Euro Bölgesi'ndeki büyüme verileri izlenecektir. Tüm bu veri akışı kapsamında, geçen haftadan gelen %5'lik değer kazançlarını da göz önünde bulundurarak, bu hafta global borsa endekslerinin mevcut seviyelerini korumaya çalışacağını tahmin ediyoruz.
Destekler: 62.800 - 62.000 - 61.000, Dirençler: 63.300 - 63.800 - 64.500
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
BANVT, MGROS 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)