E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yabancı baskısı---

Piyasalarda yabancı baskısı

Piyasalarda yabancı baskısı
19 Temmuz 2011 - 09:28 borsagundem.com

Yabancı payının gerilemeye devam etmesi endekse yükselişte baskı oluşturacağı tahmin ediliyor

Cuma akşamı açıklanan stres testlerinin piyasalarda yarattığı stresin sürmesi, IBM'in bilançosunun tahminlerden biraz daha iyi çıkması ve vadeli borsaların %0.15 civarında artıda bulunması nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 62.100 (+75 puan) civarından başlamasını bekliyoruz.
Dünkü düşüşün kaynağı olan stres testleri, beklentilerimiz doğrultusunda dün borsalarda satış baskısı oluşturdu. Testlerin içeriğine, yetersizliğine ve güvenilirliğine yönelik yapılan sorgulamalar borsalarda satışları beraberinden getirirken, ABD'de borçlanma limitinin arttırılmasına yönelik sürdürülen müzakerelerden henüz bir sonuç alınamamış olması ise, diğer bir endişe kaynağı olarak gündemin üst sıralarındaki yerini korumasını sağlıyor. Bu kapsamda, dün ABD borsaları günü %1'e yakın seviyelerde ekside tamamlarken, gün sonunda bilançosunu açıklayan IBM'in analist beklentilerinden iyi gelen sonuçları, seans sonrası işlemlerde ve vadeli borsalarda nispeten pozitif bir algılamaya yol açıyor.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, başlıca olarak Almanya'daki ZEW endeksi, ABD'deki konut başlangıçları verisi ve Apple'dan Yahoo'ya kadar yedi adet önemli şirketin 2.çeyrek bilançolarının piyasalarda etkili olacağını görmekteyiz. Konut başlangıçları verisine ilişkin beklentinin nispeten iyi olmasının yanı sıra bugünkü ABD bilançolarında da Apple, Bank of America ve J&J'de beklenen kar düşüşü dışında pozitif tahminlerin yer alıyor olması düne göre biraz daha dengeli bir borsa göreceğimizin işaretlerini veriyor. Bu kapsamda, gün içinde 61.800 seviyesi kırılmadığı sürece hisse pozisyonlarının korunmasını, aksi takdirde bir miktar hisse azaltımına gidilmesini öneriyoruz. Yabancı payında devam eden düşüşle %61.87'ye gelinmesi 2009 yılından bu yanaki en düşük rakamın görülmesini sağladı. Önümüzdeki riskli gündem maddelerine bakarak, ilerleyen haftalarda yabancı payındaki bu gerilemenin devam etmesinin muhtemel olduğunu düşünüyor ve bu durumun gösterge endeksin yükselişinde baskı oluşturacağını tahmin ediyoruz.
Destekler: 62.000 - 61.000, Dirençler: 62.400 - 62.800 - 63.300 - 63.800
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECZYT, KCHOL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)