E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPozitif görünüm devam edecek---

Pozitif görünüm devam edecek

Pozitif görünüm devam edecek
13 Ocak 2011 - 09:28 borsagundem.com

İMKB-100 endeksinin bugüne 68 bin puan civarında açılış yapacağı tahmin ediliyor

Portekiz'in gerçekleştirdiği başarılı tahvil ihalesi ve Asya borsalarının artıda olmasına karşılık vadeli borsaların yatayda seyretmesine bağlı olarak IMKB-100 endeksinin bugüne 68.000 (+76 puan / +0.11%) puan civarından açılış yapacağını tahmin ediyoruz.
Dün Portekiz'in gerçekleştirdiği başarılı tahvil ihalesinin Avrupa borsalarına yaptığı yükseliş katkısının, global borsa endekslerine benzer boyutta olmasa da olumlu yönde yansıdığını görmekteyiz. Gerek Avrupa'daki borçlanma ihalelerine Çin'in de etkisiyle yeterli talep gelmesi, gerekse ABD'de yayınlanan ham petrol stoklarında beklentilerden daha fazla kullanıma bağlı olarak yaşanan gerilemenin ekonomik aktivitenin canlılığını koruduğunu göstererek petrol fiyatlarının yükselişini desteklemesi ve akşam yayınlanan Beige Book raporunda bazı bölgelerde ekonominin güçlendiğinin bildirilmesi, imalat ve perakende sektörlerindeki ılımlı güçlenmenin emlak ve finansal hizmetler sektörlerindeki zayıflıkları dengelediğinin ifade edilmesi, euro/dolar paritesinin 1.31'e yükselmesinin emtia fiyatlarını hareketlendirmesi ve bunun emtiaya dayalı hisselere alım getirmesi, ABD borsalarının dün akşamı ortalama %0.8 civarında değer kazançları ile tamamlamasına yol açtı. Bu sabah ise, ABD ekonomisindeki güçlenme belirtileri ve Avrupa'nın borç krizinin sona ereceğine yönelik spekülasyonlar Asya borsalarının son 2.5 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oluyor. İspanya ve İtalya'nın yapacağı ihraçların yatırımcı güvenini tedirgin etmesine karşılık ABD'de yarın açıklanacak perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin güçlenmeye devam edeceği beklentileri de bu sabah MSCI Asya Pasifik endeksinin yükselişinde rol oynuyor.
Bugünün gündem maddelerine baktığımızda, Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararları, ABD'de haftalık işsizlik maaş başvuruları, dış ticaret dengesi, ÜFE gibi ekonomik verilerin yanı sıra Avrupa'daki tahvil ihaleleri ile IMKB kapandıktan sonra yayınlanacak olan Intel, Infosys, Posco gibi şirket bilançolarını görmekteyiz. ECB ve BoE'nin faizleri değiştirmeyeceği tahminimiz doğrultusunda faiz kararlarının piyasalara etkisi olmayacağını söyleyebiliriz. Buna karşılık, makro veriler ile akşamki bilançolara ilişkin pozitif beklentiler gün boyunca satın alınacaktır. Özellikle Intel'in bilançosu önümüzdeki dönem için başta özel sektör yatırımları ve istihdama ilişkin fikir vereceğinden oldukça önemli olacaktır. Bu gündem maddeleri çerçevesinde, IMKB'nin güne yatayda başlayacağını, ilerleyen saatlerde ise pozitif tarafta kalmaya çalışacağını tahmin ediyoruz.
Destekler: 67.700 – 67.200 – 66.400 - 65.500, Dirençler: 68.800 – 69.500 – 70.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECZYT, TRGYO
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)