E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlık fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeler---

TL varlık fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeler

TL varlık fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeler
22 Haziran 2015 - 10:11 borsagundem.com

Bu hafta sonu önemli politik gelişmelerden Türk lirası varlık fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeler Işık Ökte tarafından analiz edildi

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte tarafından hazırlanan sabah notu:
   
"Bu hafta sonu önemli politik gelişmelerden Türk lirası varlık fiyatlarını etkileyebilecek olduğunu düşündüklerimiz:
   
1)    Doğan grubu gazetesi Posta'nın haberine göre, MHP görüşmeleri CHP ile sona erdirirken, AKP ile koalisyon üzerine anlaştı. Bu koalisyon oluşumunda:

-Meclis Başkanlığı MHP'ye veriecek 

-17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen 4 AKP'li bakan Yüce Divan'a sevkedilecek 

-Çözüm Süreci'nın yeni adı ''Demokratikleşme'' olacak ve PKK ile çatışmasız ortamın sürmesi için adımlar sürecek 

-MHP Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'dan çıkmasını ve Çankaya'ya dönmesini talep etmeyecek 

-MHP 2 Başbakan Yardımcılığı, 8 bakanlık alacak. Çatı Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu Dışişleri bakanı, 2 dönem AKP milletvekili ve bakan Başesgioğlu İçişleri Bakanı, TCMB eski Başkanı Yılmaz da Ekonomi Bakanı olacak. 
   
2)    AKP Başkanı Davutoğlu kapılarını kimseye kapatmadıklarını söylerken, 3 parti ile de hükümet kurma görevi verildikten sonra görüşmeler yapacağını açıkladı. Davutoğlu'nun kurmayları ile beraber Çarşamba ve Perşembe günleri basına kapalı toplantılarda koalisyon görüşmeleri ile ilgili kararlar almak için masaya oturacağı belirtiliyor. 
   
3)    Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetçilerin egolarından arınarak hükümet kurmaları gerektiğini tekrar belirtirken, ''siyasetçiler bu işi  çözemezse, millet çözer'' ifadesini kullandı. 
   
4)    TBMM yarın saat 15:00'te açılıyor. Meclis Başkanlığı seçimi için ilk oylamanın 28 Haziran'da yapılması bekleniyor. Eğer oylama 4. Tura kadar uzarsa, son oylama 2 Temmuz günü gerçekleşecek.  Meclis Başkanı seçiminden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu'na hükümet kurma görevini verecek. Bu haftasonu Meclis Başkanı seçilmeden 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaman kazanmak için hükümet kurma görevini daha önce verebileceği iddiaları basında yer aldı. Ancak daha sonra bu iddialar Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlandı. 
   
BIST'te seçim sonrası oluşan yukarı hareketin devamını bekliyoruz :

Hem Dolar endeksi (DXY) satışları (94.3 ? 93.8) hem de Asya GOÜ'dekı kuvvetli alımlar (Tayvan +1.3%, Hindistan +1.0%) BIST'teki yukarı harekete yardım edecektir görüşündeyiz.  Ayrıca AKP liderliğinde hükümet kurulacağı ve erken seçim olmayacağı fiyatlamasının da pozitif yönde etkisinin devamını bekliyoruz.  
   
BIST100 Cuma akşamı 200-günlük ağırlıklı ortalama (82,500) hemen altında kapattı. Bu sabah 200-günlük ağırlıklı ortalama üzeri hareket beklerken, haftalık direnç seviyeleri olarak:
    "    50-günlük ağırlıklı ortalama (83,300)
    "    100-günlük ağırlıklı ortalama (83,400)
    "    29 Mayıs'ta son aşağı hareketin başlangıcı (84,700) 
    İzleyeceğiz.  "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)